Hírek

 

Díjazottak listája itt.

 

Program és kivonatfüzet itt.

 

A központi rendezvényről és a plenáris előadásokról készült felvételt feldolgozás után megosztjuk az érdeklődőkkel.

 

 

FELHÍVÁS

 

XX. Online Kari Tudományos Diákköri Konferencia

 

2021. április 16 - 17.

 

A Hallgatói Önkormányzat (msHÖK) és a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának Tudományos Diákköri Tanácsa meghirdeti a XX. Kari Tudományos Diákköri Konferenciát-, (msTDK 2021).

A konferencia célja, hogy ösztönözze a hallgatói tudományos diákköri tevékenységet, és teret biztosítson a hallgatók pályamunkáinak ismertetésére. A konferenciára várjuk azon hallgatók jelentkezését, akik tanulmányaik folytatása mellett önképzési céllal tudományos tevékenységet folytatnak, és annak eredményeit színvonalas dolgozatba foglalják.

Tekintettel a romániai országos szintű járványügyi rendelkezésekre, melyeket a koronavírus terjedésének a megakadályozására hoztak az illetékes hatóságok, a konferenciát online keretek között szervezzük meg.

XX. Kari Tudományos Diákköri Konferencia tervezett szakosztályai:

 • Alkalmazott nyelvtudományi
 • Egészségtudományi
 • Gépészmérnöki
 • Hardverfejlesztések és beágyazott rendszerek
 • Informatika és szoftverfejlesztés
 • Kommunikációtudományi
 • Neveléstudományi

A rendezvény pontos programjáról itt tájékozódhat. 


 

 


 

Tagozatprogramok

 • Elérhetők a tagozatprogramok itt.

TDK plakát

 • Elérhető a TDK plakátja itt.

 

Fontos időpontok:

 • Jelentkezés és kivonat feltöltése: 2021. március 19.
 • Dolgozat feltöltése:  2021. április 6.
 • On-line konferencia: 2020. április 16 -17.

 

A jelentkezés, a kivonat és a dolgozat leadása online rendszerben történik ezen a honlapon (Jelentkezés/Belépés menüpont). Határidő lejárta után nincs lehetőség jelentkezésre, illetve dolgozat leadásra, a rendszer lezárásra kerül!

Sok sikert kívánunk a TDK-n részt vevő diákoknak!

 


 

Sapientia Erdélyi Tudományegyetem • Marosvásárhelyi Kar  Tudományos Diákkör 

A TDK munka eredményeinek bemutatására a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kar a Hallgatói Önkormányzattal (HÖK) közösen minden évben - rendszerint a tavaszi félévben - TDK Konferenciát szervez. A Konferenciára benevező hallgatók az elvégzett munkáról egy dolgozatot készítenek, amelyet a Konferencia különböző szakosztályaiban mutatnak be. A legjobb dolgozatokat ETDK-ra javasolják, ahonnan a legsikeresebb dolgozatokkal OTDK-ra is lehet nevezni. Az OTDK-ról további részleteket itt olvashat. 

Miért készítsünk TDK dolgozatot? 
TDK-dolgozat készítésének számos előnye van. Egy TDK dolgozat megírása kiváló alkalom egy érdekes témában való elmélyülésre, tapasztalatszerzésre és tanulásra. Mivel a TDK dolgozat sok esetben diplomadolgozatban folytatódik, ezért ennek tapasztalatai, a bírálók véleménye jól hasznosítható egy sikeres diplomadolgozat elkészítésében is.

,,A szakdolgozatírást felhasználhatjuk arra (még ha egyetemi tanulmányaink többi része kiábrándulást vagy frusztrációt okozott is), hogy újra felfedezzük a tanulás pozitív, előre mutató értékét, s ne ismeretek felhalmozásának tekintsük, hanem a tapasztalatok kritikus feldolgozásának, egy (a jövőben is hasznos) képesség megszerzésének, amely lehetővé teszi a problémák felismerését, módszeres megoldását és a kommunikáció elfogadott szabályainak megfelelő kifejtését." (Umberto Eco: Hogyan írjunk szakdolgozatot)